luni, 15 august 2011

Garoafa si personalitatea

Garoafa nu este o floare care place mai mult femeilor, asa cum credeau psihologii freudieni ai anilor 60. Garoafa place indivizilor de ambele sexe, însă o mare parte din bărbaţi resping raţional această atracţie datorită tendinţei naturale de a fi diferiţi de femeile care-si manifestă exteriorizat atracţia generală pentru flori. Astfel, în realitate, 45% din femei, dar si 36% din bărbaţi iubesc cu adevărat garoafele, fie că recunosc sau nu acest lucru.


Femeile care îndrăgesc garoafele sunt caracterizate în mare parte prin echilibru psihic, obiectivitate în momente critice, dar nu si în momentele de tristeţe sau disperare Foarte multe sunt dependente de impresia pe care o fac mai ales în faţa celor care le cunosc mai puţin, sunt atrase de viaţa socială si usor influenţate de părerile acelor bărbaţi pe care-i consideră superiori. Cercetătorii francezi arată că, în mediul urban din România, Slovenia si nordul Italiei, femeile care preferă garoafele devin mai usor sclave ale unor concepţii bătute în cuie, au mai puţin curaj în a risca bani în afaceri, desi sunt inteligente si au flerul de a reusi în negocieri, fiind deseori extrem de convingătoare.

Pe plan afectiv, 70% din femeile care îndrăgesc garoafele sunt relativ sensibile la frumos, la artă, dar nu pot trăi bucuriile la maximum dacă nu se simt în totală siguranţă. În ceea ce priveste culoarea, preferinţa pentru garoafe rosii este întâlnită mai mult la femeile cu un instinct puternic de conservare, nevoie permanentă de a trăi evenimentele si dorinţa accentuată de stabilitate în relaţii de preitenie sau cuplu. Preferinţa pentru garoafele albe demască mai multă nevoie de a primi afecţiune si de comunicare sinceră. Totodată, această preferinţă este corelată cu neîncrederea în cei din jur, care nu le demonstrează faptic demnitate si fidelitate. O preferinţă pentru garoafe roz sau roz-alb este specifică femeilor mai sensibile, dar si labile, schimbătoare si care pot deveni mai des subiective în aprecieri. Bărbaţii atrasi de frumuseţea garoafelor sunt în cele mai dese cazuri caritabili, capabili de a trăi bucuriile din plin, tandri atunci când iubesc cu adevărat. Devin usor instabili afectiv si chiar infideli atunci când simt că partenera de cuplu le ascunde ceva sau încearcă să-i domine.

 Sursa: Revista Felicia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu